Kolgrå Fyrkant Industri Logga-2

Utbildning i SMC – Smart Money Concept

Oavsett vad du väljer att utbilda dig i så har du tänkt rätt. Att skaffa sig kunskap är steget man måste ta för att klara av att bemästra något nytt. Idag kan man utbilda sig i nästan vad som helst då allt är så otroligt lätttillgängligt via nätet. Tiden är förbi där någon instruktör annonserade att det kommer hållas en utbildning i en liten källarlokal på tisdagar mellan 21-22 i 10 veckor framöver.


Vill du lära dig mer om att baka, laga mat, snickra eller teknisk analys. Så finns alla dessa kurser bara några knapptryckningar bort. I stället för att vara 8 stycken som träffas i en källarlokal så kan man vara flera hundra i en Community i t ex Discord eller Telegram och få instruktioner från en lärare via en zoomlänk. Lektionerna kan också vara förinspelade och delas i till exempel drive som man kan titta på när det passar sitt eget schema.


Vissa områden är otroligt stora och att utbilda sig i allt på en gång vore mer eller mindre omöjligt. Teknisk analys är ett sådant område som är så mycket större än man tror, men i folkmun så används termen som om det vore något litet. Det är inte sällan man hör folk prata och det låter som följer:

 • Hur gör du när du tradar?
 • Jag använder mig av teknisk analys för att ta mina trades.
 • Ok, snyggt!


Av detta svar får man väldigt lite information mer än att personen i fråga har använt sig av teknisk analys. För att göra en jämförelse så kan man säga att teknisk analys är samma sak som att köpa en bil, men vilken bil har du köpt? Är det en Volvo, Saab eller en Porsche? Går vi vidare men jämförelsen så är frågan vilket sätt inom teknisk analys som personen använde när traden togs. Var det kanske Elliott Wave, SMC, Pattern formation eller kanske The strat strategy?


Till dig som vill utbilda dig är det viktigt att du vet vad just du vill få ut av din utbildning och varför du går den. Hur mycket förkunskap har du, hur mycket tid har du för att lära dig strategin osv?


Vanliga sätt att trada inom teknisk analys är bland annat:

 • SMC – Smart Money Concept
 • Elliott Wave
 • Pattern Formation
 • The Strat Strategy
 • Head And Shoulder
 • Stöd Och Motstånd
 • Cup And Handle
 • Bull och Bearflagg


Vi på Nordic Trading har provat det mesta, men efter att lärt oss SMC så har vi blivit förälskade i dess tydlighet och enkelhet. I många andra sätt att läsa grafen tycker vi att det är svårare att hitta något som är hållbart i längden. Man behöver ofta olika hjälpmedel och man behöver flera olika bekräftelser samtidigt för att hitta en perfekt setup. I SMC jobbar man med en helt ren graf vilket gör att det blir väldigt tydligt det man ser. Upplägget skiljer sig från andra former av teknisk analys och vi gillar verkligen det enkla då det av vår erfarenhet är det som många personer efterfrågar. Man behöver inte massa förkunskaper utan lägger man ner sin tid och följer det vi lär ut under en 6 veckors period så har man fått med sig grunderna för att bli en trader som skall kunna stå på egna ben.


Något många glömmer när man pratar trading är psykologin bakom att våga göra rätt. Hur vågar jag hålla min trade till en stoploss och en target utan att få kalla fötter? Det absolut vanligaste felet är att man är inne med för stor summa i den trade man tagit så man vågar inte förlora hela stoppen eller är nöjd med den vinst man gjort redan halvvägs upp och maxar inte ut och litar på det man trodde från start.

Psykologin är en hörnsten i vår utbildning som vi pratar mycket om. Att man håller money managment i alla sina trades och vikten bakom detta.


Vad ingår i utbildningen som är hos Nordic Trading?

Våra lektioner är uppdelade i följande tema:


Lektion 1. Retail & Timeframe

Lektion 2. Likviditet & Breaker

Lektion 3. Kill zone & Daily Bias

Lektion 4. Fibonacci & Indikatorer

Lektion 5. SMC komplettering & Entry-Strategi

Lektion 6. Trading Psykologi


Kursen är löpande då material är förinspelat. En lektion kan ta allt från 1 vecka till flera månader. Helt efter hur mycket tid du har att spendera just då. Oavsett vilken längd det tar för just dig så får du alltid sitta med en mentor varje vecka en timma och stämma av.

Det kommer finnas olika tester varje vecka som man får visa att man bemästrar innan man går vidare till nästa lektion. När man känner sig redo bjuder skolan på en Challange/founding. Denna challange är slutprovet! Detta test är bra att ta efter att man visat att man klarar av SMC på ett demokonto.


För er som inte vet vad en challange är kan jag kortfattat säga att man får ett konto som man skall visa att man klarar av att trada. Klarar man detta så får man allt från 50 000 upp till 1 miljon kronor att trada för av investerare. Av det man tradar så får man sedan behålla stora delar av den vinst som du gör på detta konto (från 85% och uppåt). Det innebär att även om du själv inte har ett stort kapital att trada med så får du det av dessa investerare om du är duktig!


Till er som funderar på om ni skall gå skolan eller göra något annat för de pengarna i stället så har jag en fråga:

Vill du åka utomlands en gång och sedan är pengarna borta, eller skulle du vilja få kunskapen som gör att du kan åka utomlands varje år?


Har du några frågor till oss om vår utbildning, kom in i vår gratisdiscord och ställ dina frågor. Du går med genom att klicka här


Vill du läsa mer om vårt utbildningspaket? Då kan du göra det här


Hoppas du är en av dem som tar steget och att vi får glädjen att utbilda just dig!


VÄLKOMMEN!

Team Nordic Trading

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *