Kolgrå Fyrkant Industri Logga-2

Varför använda Tradingview?

Att använda ett verktyg så att du kan läsa av den graf som du vill trada i är ett måste. Det finns massor av olika sidor som tillhandahåller detta men vi har fastnat för Tradingview till 100 %. Tradingview är ett väldigt enkelt program som man snabbt lär sig. Samtidigt kan man grotta ner sig rejält och hitta massor av smarta lösningar som de lagt in i programmet.

Några punkter som gör vardagen enkel för oss är följande:


  • Trendlinjer – Enkelheten att rita ut och flytta en trendlinje är jättebra.
  • Olika layouter – Man kan spara olika layouter om man har olika sätt att trada på, så man slipper att göra om saker flera ggr. Då finns allt sparat precis som man ställt in det i de olika mallarna.
  • Listor – Du kan skapa olika listor för olika typer av bevakningar. Detta underlättar massor när du kanske tittar på olika typer av papper. Du kan ha något som heter Krypto, Index, Råvaror osv. På detta sätt så blir det mycket lätt för dig att ha koll på det som du vill följa.


Indikatorer

För att underlätta för en trader, finns det massor av indikatorer som man kan ta hjälp av. Här har Tradingview gjort det väldigt bra då de lagt till de vanligaste. Privatpersoner kan också lägga till sina egna kodade indikatorer. Dessa kan man sedan kan be om tillåtelse att få använda genom en enkel knapptryckning. Detta är otroligt hjälpsamt och smart. Vi listar upp de vanligaste indikatorerna och vad de är till för

:

  • RSI (Relative Strength Index) – Relativt styrkeindex handlar om en aktie anses vara överköpt eller översåld. Detta görs i ett intervall 0-100 där de flesta ”teorier” anser en aktie vara överköpt då den når 70 eller högre. Går den ner till 30 eller lägre anser man den vara översåld istället. Detta skall hjälpa dig att köpa och sälja vid rätt tillfälle då man säljer då RSI har en hög siffra och köper då den har en låg siffra.
  • Stochastics – Stochastic är en momentumindikator som är väldigt likt Relative Strength Index. Stochastic hittar man i grafen till skillnad mot RSI som ligger som en indikator nedanför grafen. Detta gör det lätt att se om något är översålt eller underålt då man är mitt i grafen med sin indikator.
  • Moving Average (Glidande Medelvärde) – Ett glidande medelvärde är en teknisk indikator som hjälper dig att hitta hur trenden går i en marknad. Man använder denna för att få bort brus som uppstår och jämna ut prisrörelserna som finns. Man använder sig av en matematisk formel där man kan använda sig av olika värden för att få olika resultat. De vanligaste är 50 eller 200 dagars glidande medelvärde.
  • Volym – Handelsvolym, mäter antalet aktier som handlas under en viss tidsperiod. Även om svängningar i handelsvolymen kanske inte är tillräckligt för att avslöja förändringar i en trend, kan den hjälpa dig att ge dig en känsla av hur mycket styrka det finns bakom en rörelse i grafen.


Staplarna i diagrammet kan läsas på olika sätt

Själva diagrammet/staplarna kan man visa på många olika sätt, här är en förklaring till några och vilka fördelar de har.


  • Candlesticks – När man analyserar en candlestick gör man det med hjälp av vilken öppningskursen är. Man kikar på vad har varit den högsta samt lägsta kursen för dagen. Sedan avslutar man att se vilken stängningskurs man får. En candlestick består av en kropp och upp till två svansar (en uppåt och en nedåt). Kroppen är området mellan öppning och stängning, medan svansarna indikerar hur mycket högre eller lägre kursen varit jämfört med öppning och stängningskursen.
  • Heikin Ashi – är en teknik för ljusstakemönster som syftar till att minska en del av marknadsbruset och skapa ett diagram som framhäver trendriktningen bättre än typiska ljusstakediagram. Nackdelen med Heikin-Ashi är att en del prisdata går förlorade med medelvärde, vilket kan påverka risken.
  • Bars – Ett stapeldiagram visar visuellt de öppna, höga, låga och stängda priserna för en tillgång eller ett värdepapper under en viss tidsperiod. Den vertikala linjen på en prisstapel representerar de höga och låga priserna för perioden. De vänstra och högra horisontella linjerna på varje prisstapel representerar de öppna och stängda priserna.


Lär dig mer genom att titta på våra videos

Vår mentor Jiar har spelat in flera filmer som visar och hjälper dig att förstå Tradingview (Youtube klicka här), vi rekommenderar dig att kika på dem då de är väldigt innehållsrika. Har du frågor så är det bara att höra av sig till oss så hjälper vi oss så gott vi kan! Du når oss i vår discord. Gå till Nordic Tradings Discord genom att klicka HÄR


Saknar du konto hos TradingView ( använd vår länk så får du lite rabatt på ditt andra köp!): Skapa konto hos TradingView genom att klicka HÄR


Men vårt tips är att skaffa ett gratiskonto först. Sedan när du är varm i kläderna så kan du uppgradera då du vet vad det är du behöver. Gratisvarianten räcker långt!


Lycka till


TEAM Nordic Trading

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *