Kolgrå Fyrkant Industri Logga-2

Funded – Vad är det?

Har du hört om folk som har blivit funded? Visst poppar det då upp massa funderingar om hur det fungerar!

   • Tradar man med andras pengar då man är funded?

   • Hur tjänar man pengar på att vara funded?

   • Hur går en utmaning till?

   • Vad krävs för att bli godkänd?

   • Finns det olika utmaningar?

   • Hur beskattas vinsten?

   • Vilka är de största och säkraste sidorna?

  Detta är några av frågorna som vi ofta får höra då vi i vår utbildning har infört att vårt examensprov sker genom att göra en utmaning till att bli funded. Klarar du vårt examensprov så har du på köpet fått en större plånbok att trada med!

   

  Tradar man med andras pengar då man är funded?

  När du tagit dig hela vägen och klarat de olika utmaningarna så får du tillgång till ett konto som är som ett demokonto med demopengar. Men alla trades som du lägger speglas mot ett konto som har riktiga pengar. Hur mycket pengar som finns på detta konto beror på vilken storlek du har valt att göra din utmaning mot.

  För skolans utmaning gäller följande: Skolans erbjuder 1000 kr till varje elev att köpa valfritt funded konto för. 

   

  Hur tjänar man pengar på att vara funded?

  Du får en viss procent av den VINST som du lyckas göra på ditt fundedkonto. Vilket innebär att desto större konto du lyckats med i din utmaning så blir din lön större (75 % av vinsten på 10 000 dollar eller 75 % av vinsten på 100 000 dollar en viss skillnad för exakt samma jobb). I  detta fall så är det just lön det handlar om då du inte tradar med dina egna pengar!

   

  Hur går en utmaning till?

  För att starta en utmaning så betalar man en startavgift. Denna avgift är olika stor beroende på hur stor utmaning du gör. Utmaningen består i två olika etapper och klarar du dina utmaningar så betalas dessa pengar tillbaka till dig. Om du inte lyckas så får man inte tillbaka några pengar och dessa har brunnit inne.

  För skolans utmaning gäller följande: Du själv väljer storlek varav skolan betalar 1000 kr av den kostnad som blir. Dessa 1000 kr får du sedan tillbaka om du klarar att bli funded. 

   

  Vad krävs för att bli godkänd?

  Man får tillgång till sitt konto där man skall klara en viss procent under en viss tid (olika för utmaning 1 och 2). Man får inte ha för stor förlust på en dag eller hamna under en viss summa totalt på kontot. Att inte nå sitt procentmålunder tidsperioden gör att du misslyckas också. Detta är de tre sätt som gör att du kan misslyckas.

  Vi visar ETT exempel för hur en utmaning kan se ut. Varje funded sida har olika regler så VAR NOGA med att läsa igenom tydligt vad som gäller hos det bolaget som just du har valt. 

    • Evaluation Phase = Utmaningen varar 30 kalenderdagar och på dessa dagar måste man lägga trades på minst 5 av dessa dagar. Du får som mest ha en daglig förlust på 5 % (250 dollar) och totalt 12 % (600 dollar) av ditt konto får du vara ner (4 400 dollar kvar på kontot). När du lyckats trada in 8 % (400 dollar) på minst 5 dagar så har du klarat din utmaning. Alla dina positioner måste vara stängda (skulle man inte klara att nå 8 % på 30 dagar utan bara 2 % så får man en ny gratis utmaning så länge man slutar på plus efter sina 30 dagar med alla positioner stängda).

    • Establishment Phase = Utmaning 2 är en säkerhet att du klarar av det du visade första gången. Här är de mycket vänligare med sina siffror. Här får du hela 60 kalenderdagar att lösa uppgiften. Antal dagar du måste ha tradat på, vad du får förlora på en dag och totalt är samma som i Evalution. MEN den stora skillnaden är att du behöver ”bara” klara 5% profit. Så i detta fall så har du klarat ”Verification” då du når 5% (250 dollar) plus på ditt konto och alla positioner är stängda.

    

   Finns det olika utmaningar?

   Det finns många olika ”nivåer” på utmaningar där den stora skillnaden är hur mycket pengar du kommer få tillgång till att trada med efter du klarat hela utmaningen. De nivåer som finns på MFF  där skolan kommer ha sin challange är 5 000, 10 000, 20 000, 50 000, 100 000, 200 000 och 300 000 dollar.

   För skolans utmaning gäller följande: Du väljer själv som elev

    

   Hur beskattas vinsten när du är funded?

   I de efterforskningar vi har gjort där vi bland annat har ringt till Skatteverket så har vi kommit fram till följande:

     • Då du tradar med andras pengar så räknas inte din inkomst som vinster utan som konsultarvode på den vinst som du gör.

     • Du behöver alltså inte redovisa alla trades som underlag i din deklaration.

     • Man behöver inte ha bolag utan man kan göra detta privat. Enligt Skatteverket skall då bolaget som du är funded hos betala sociala avgifter på din lön (vilket de dock inte gör). Det påverkar dock inte dig. Du måste dock ta upp inkomsten i din deklaration under övriga intäkter och betala skatt enligt den skattetabell där du bor. Skattetabellen utgår på din totala inkomst, så har du ett annat jobb slås dessa ihop.

     • Upp till cirka 50 000 kr/månad i lön så är man på grundskatt som är drygt 30 %.
     • OBS Detta kan dock ändras och ny information kan komma från Skatteverket. Skatteverket är väldigt otydliga i sin information här. Bäst är att själv kontakta dem för att få senaste reglerna. 

    Vilka är de största och säkraste sidorna?

    Vi rekommenderar följande sida:

     • FTMO.com = Ännu en bra sida som vi är funded på.


    Har du andra funderingar eller frågor som rör att bli funded. Kontakta oss så ska vi hjälpa dig.

    Lycka till med din funding!

    Team Nordic Tradingerbjuder 

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *