Kolgrå Fyrkant Industri Logga-2

Det finns väldigt många olika sätt att ”låna” andras människors kunskap. Lika många personer finns det som vill dela med sig av sin kunskap mot lite betalning.

Några vanliga sätt är:

  • Man är med i en så kallad signalgrupp där får man tips via en app eller en sluten gruppchatt i till exempel Discord, Telegram eller en specialbyggd app.
  • Man prenumererar på någon tidning som delar med sig av sina tankar.
  • Man är med i någon sluten grupp där man får läsa om hur de ser på marknader och olika värdepapper. Det finns ett fåtal sådana här tjänster som verkligen fungerar men många gömmer sig bakom falsk statistik och ”otur”. Ett annan ursäkt är att du som kund inte han ta traden i tid (men att de gör massa pengar hela tiden).
  • Fast man går minus är det lätt att tro att personen man följer är väldigt duktig, man tror att man har förlorat mindre pengar genom att följa än att aggerat själv.
 

Var kritisk: 

Oavsett om du har hittat en grupp som är vinstgivande eller inte, så finns det en fråga som du bör ställa dig då du tagit steget till att aktivt förvalta dina pengar.
 
  • Varför delar personen/gruppen du följer sina saker i en chatt eller liknande? Idag kan man dela sina trades direkt mot ditt konto utan att du behöver göra något alls? 

Sanningen är oftast så enkel att skulle de göra det skulle det framgå att de inte är några vinnande traders. Vilket skulle göra att folk slutade att betala för deras tjänst. Speglar man sina trades via ett copytrading konto så blir man väldigt snabbt avklädd om man inte behärskar att trada. 

Jag skall nu förklara exakt vad och hur copytrading fungerar och varför vi på Nordic Trading jobbar med detta. Idag tillhandhåller vissa plattformen att deras kunder både kan dela sina trades eller följa andra traders vilket kallas för copytrading /spegling av trades. 

Fakta om Copytrading:

  • Skapa ett konto på den sida där du bestämt dig för att dela dina trades eller följa någon annan, som exempel har vi vårt konto på Moneta Market.
 
  • Sätt in dina pengar på ditt EGET konto. Klicka på den person som du tycker är duktig och har fin statistik och börjar följa hen. Exempel: Du sätter in 20 000 på ditt eget konto hos Moneta Market. Du bestämmer dig för att följa en annan trader och allokerar en viss summa av det som du satt in till att följa tradern med. Du allokerar 10 000 kr av ditt konto. Detta betyder att du kan själv trada med 10 000 kr och 10 000 kr kan du inte göra något alls med, utan dessa är kopplade mot de trades som denna trader gör.
  • Pengarna lämnar aldrig ditt konto utan vill du avbryta kan du göra det på sekunden. Du missar aldrig en trade. Det finns inga fasta kostnader som du behöver betala för att följa någon annan. Du betalar den procentuella avgift som den trader tycker att hens trades är värda. Detta brukar vara allt mellan 10–40 % av VINSTEN som tradern gör (Nordic Trading avgift är 20 %).
 
  • Vid förlust så finns inga avgifter. Du betalar heller aldrig två ggr för samma vinst. DVS att om trader månad 1 gör en vinst på 1 000 kr och har 20 % i avgift så betalar du 200 kr den månaden. Nästa månad förlorar tradern 1000 kr. Ingen avgift. Månad 3 vinner tradern återigen 1000 kr, denna månad tre blir heller ingen avgift för tradern har inte passerat sin all time high utan bara vunnit tillbaka sina förluster från månad 2.
  • Till varje person som delar sina trades redovisar sidan väldigt mycket statistik, vilket gör att det finns inget att gömma sig bakom. Antingen är man en duktig trader och genererar pengar eller så är man det inte. 

Våga ta steget: 

Nu efter att du vet att denna funktion finns, varför använder sig inte alla grupper av den? Det skulle generera mer pengar till de som delar sina trades då de kan få procent av den vinst som alla gör i gruppen? 

De vet att alla skulle bli nöjda då alla vinner och ingen skulle missa eller missförstå något. 

Nu är det ju så att väldigt få gör detta för det är väldigt svårt att vara en vinnande trader månad efter månad. Så tänk efter och var väldigt ifrågasättande då du ser statistik som de själva tillhandahåller till sin grupp, denna statistik är ofta vinklad till att höja sin egen prestation. Ett sätt som visar om gruppen du följer har bra kompetens är genom att se om personerna blivit funded. Vad det innebär att ha blivit funded kan du läsa mer om här

 

Skriv till oss om du har några frågor!